RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Mogelijk vertraging voor Uithoflijn

UTRECHT -

De oplevering van de Uithoflijn in Utrecht loopt mogelijk vertraging op. Dat schrijft het stadsbestuur in een brief aan de gemeenteraad. Volgens de gemeente is de oplevering van de trambaan in het stationsgebied onzeker vanwege de bouwprojecten op het Stationsplein, zoals de bouw van woningen en een fietsenstalling.

Om de oplevering van de Uithoflijn niet te vertragen, blijven de tijdelijke bushaltes op het Jaarbeursplein tot december 2018 in gebruik. Ook werkt de gemeente aan een plan om een tijdelijke tramverbinding aan te leggen zodat trams van de Uithoflijn van en naar de remise kunnen rijden. Dit tijdelijke spoor wordt op termijn vervangen door het definitieve spoor.

Als de Uithoflijn inderdaad vertraging oploopt, dan kan volgens de gemeente worden teruggevallen op een alternatieve dienstregeling. In dat geval gaat de tram medio 2018 in eerste instantie tussen Vaartsche Rijn en P+R De Uithof rijden. Ook buslijn 12 blijft dan langer in gebruik.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -