Oververhitte woningmarkt? Al 14 maanden geen koper

SOEST - Door de oververhitte woningmarkt worden veel woningen momenteel als warme broodjes verkocht. Vanmorgen meldde RTV Utrecht op basis van een eigen enquête dat Utrechters zich daar zorgen over maken. Toch zijn er zijn nog steeds huizen die niet te verkopen zijn.
Neem de woning van Piet en Greet Majoor uit Soest. Het stel is een van de ruim 900 deelnemers aan de enquête van RTV Utrecht. Hun huis staat al veertien maanden te koop. "Interesse is er wel geweest, maar we wachten op een koper", vertelt Piet Majoor. "Alle huizen worden verkocht, ook hier in de buurt, maar deze niet."

GOED ONDERHOUDEN

De woning is goed onderhouden, is op
te zien. Het echtpaar heeft hun huis uiteindelijk van de huizenwebsite gehaald en een paar maanden geleden opnieuw geplaatst. Toch heeft ook die actie niet tot een verkoop geleid. "Het wachten is niet leuk meer. Ons huis is echt top", zegt Greet. En volgens het echtpaar is de vraagprijs echt vergelijkbaar met andere huizen in de buurt.

GEDWONGEN

Ze moeten noodgedwongen hun huis verkopen omdat de bank hun hypotheek niet verlengt. Dit komt doordat Piet en Greet buiten hun AOW-uitkering geen ander inkomen zoals een pensioen hebben. "We zijn altijd zelfstandig ondernemers geweest. Het geld wat we opgebouwd hebben, zit in het huis", legt Piet uit. Door het huis te verkopen kan de restschuld aan de bank afbetaald worden.

DRUK IS HOOG

De druk om hun woning te verkopen is dus groot. Greet vindt het erg vervelend dat het niet lukt, terwijl de huizen overal sneller verkocht worden. "We hebben de leeftijd niet meer dat we kunnen zeggen dat we nog twintig jaar tegoed hebben."
RTV Utrecht gaat de komende tijd meerdere verhalen maken over de woningmarkt in de regio. Alle artikelen over het onderwerp zijn hier gebundeld.

"Het wachten is niet leuk meer"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.