Utrecht opnieuw geen beste fietsstad

UTRECHT - Utrecht is opnieuw geen Wereldfietsstad geworden. Net als vorige keer ging de titel naar Kopenhagen. De Domstad eindigde op de tweede plaats.
Toch is het voor de gemeente wel goed nieuws, want Utrecht stond eerst op plek drie. De stijging komt door de "motivatie om te verbeteren" en de "indrukwekkende mate van innovatie", zo schrijft de jury.

MEGAFIETSENSTALLING

RTV Utrecht gaf gisteren al
waarom de stad kans maakte op de titel Wereldfietsstad 2017. Zo staat er een bijzonder verkeerslicht aan de Amsterdamsestraatweg en komt er een megafietsenstalling bij Hoog Catharijne.
Wethouder Lot van Hooijdonk verwachtte vanochtend desondanks al dat Kopenhagen zou winnen. "We staan er echt goed op, we krijgen steeds meer internationale delegaties over de vloer, maar ik denk dat Kopenhagen weer op plek één zal blijven staan."

AMSTERDAM

Utrecht heeft wel Amsterdam ingehaald. Die stad zakt van plaats twee naar plaats drie, omdat er een gebrek aan innovatie zou zijn en omdat er scooters op het fietspad rijden.
Andere steden die goed scoorden zijn Straatsburg, Malmö en Bordeaux. Helsinki, Oslo en Montreal sloten de top twintig af.
De gemeente Utrecht heeft Kopenhagen via Twitter gefeliciteerd.

Wethouder Lot van Hooijdonk over fietsen in Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.