Fruitteler geeft kersenfeest

© Agnes Corbeij
WERKHOVEN - Fruitteler Wim Oskam organiseert dit jaar voor de vijfde keer de KersenProms. Een feest in de fruitschuur, in samenwerking met muziekvereniging Constantia uit Werkhoven, tijdens de kersenoogst.
Wim ging een paar keer bij Constantia in Werkhoven kijken en luisteren en ook daar was hij van onder de indruk, vertelt hij tegen 't Groentje. "Het is zo geweldig goed wat zij doen. En dan spelen ze soms voor een halflege zaal, ik vind dat onbegrijpelijk."
De bouw van de fruitschuur startte in oktober 2012. In juni 2013 werd de eerste KersenProms gehouden. In vijf jaar tijd is de KersenProms uitgegroeid tot een evenement dat bij velen op de agenda gezet wordt. Vorig jaar ging het radicaal mis. "Toen viel de stroom uit, aan het begin van de show. Uiteindelijk bleek een koffiezetapparaat de boosdoener."
In de kersentijd werkt RTV Utrecht samen met de lokale journalisten van 't Groentje. In juni en juli verschijnen verhalen op internet, tv en radio, die we bundelen op onze themapagina Kersentijd. Ook hebben we de kersenkramen in de Kromme Rijnstreek verzameld in een interactieve kaart.
KersenProms wordt dit jaar gehouden op zaterdag 24 juni, met Henk Westbroek als special guest.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.