Instellingen

Medewerker Instituut Blankestijn weg na examenfraude

© Robin van Lonkhuijsen, ANP
UTRECHT - De particuliere school Instituut Blankestijn in Utrecht heeft afscheid genomen van een medewerker. Hij of zij heeft fraude gepleegd bij het examen economie, waardoor sommige examenvragen ongeldig zijn verklaard. Dat meldt de school op de website.
De medewerker veranderde sommige antwoorden van leerlingen. Voor die vragen hebben zij daarom nul punten gekregen. Alle leerlingen mogen het examen opnieuw doen. Wie ondanks de ongeldige antwoorden toch geslaagd is, mag het resultaat laten staan.
De directie van Instituut Blankestijn zegt de fraude te betreuren en stelt dat het een op zichzelf staand incident is. "Instituut Blankestijn staat voor zeer hoogwaardig en kwalitatief particulier onderwijs. Gezien de ernst van de zaak heeft de directie besloten per direct afscheid te nemen van de verantwoordelijke medewerker."

NOG MEER FRAUDE

Ook bij De Passie, een christelijke school in Lunetten, is fraude gepleegd. Dat gebeurde bij het vak Wiskunde A. Details over dat fraudegeval, zoals wie verantwoordelijk is en op welke manier, ontbreken nog.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.