Instellingen

Brandbrief over hobbels en scheuren in asfalt Nedereindse Berg

In 2012 maakten wielerclubs zich ook al zorgen over scheuren in het asfalt.
In 2012 maakten wielerclubs zich ook al zorgen over scheuren in het asfalt. © RTV Utrecht
NIEUWEGEIN - De Nedereindse Berg bij Nieuwegein is gevaarlijk voor sporters. Dat zeggen sportverenigingen die gebruik maken van de berg. Skaters, fietsers en skiërs maken zich zorgen over de veiligheid en hebben een brandbrief gestuurd naar de gemeente.
Volgens Nelly Voogt van Wielervereniging Het Stadion is er van alles mis met de berg, zo vertelde ze vanochtend op Radio M Utrecht.

BOBBELS EN SCHEUREN

"Je ziet dat het asfalt steeds onregelmatiger wordt, er komen bobbels en scheuren in. Daarmee is de veiligheid in het geding. Het is niet zo dat er ongevallen zijn gebeurd, maar dat willen we voor zijn", stelt Voogt.
De wielervereniging hoopt dat de gemeente snel maatregelen neemt, zegt ze. "We zien het zelf, we horen renners erover en ook ouders van junioren klagen over de situatie."

LAPMIDDELEN

Een oplossing lijkt tot nu toe nog niet in zicht, vreest Voogt. "Er zijn al wel wat lapmiddelen gebruikt, maar er moet nu wel echt nieuw asfalt op. Ik heb al contact gehad met de gemeente en die zegt dat er meer nodig lijkt dan nieuw wegdek aanleggen. Het is namelijk een lastige plek daar op de Nedereindse Berg. Daarom is er nog maar weinig gedaan."
Wielerclubs hebben zich in het verleden al vaker zorgen gemaakt over het wegdek bij de Nedereindse Berg.

"Er komen bobbels en scheuren in"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.