Amersfoorters voeren actie voor buurman Marcel

AMERSFOORT - In Kruiskamp zijn buurtbewoners een actie gestart voor Marcel. De bekende Kruiskamper woonde altijd bij zijn vader, maar die is overleden.
Omdat Marcel niet ingeschreven stond, dreigt de woningcorporatie het pand aan een ander te verhuren. En dat is volgens zijn buren een rampscenario omdat ze hem niet kunnen missen.
"Als Marcel niet buiten is, is er wat aan de hand. Dan klopt er iets niet. Hij houdt de buurt netjes en maakt met iedereen een praatje. Iedereen kent hem. Hij is echt gewoon het gezicht van de wijk", aldus buurvrouw Jessica Walet.

WONINGCORPORATIE

Volgens woningcorporatie De Alliantie worden er nog gesprekken gevoerd en is er nog geen knoop doorgehakt. Maar het blijft een lastige situatie.
Bert Bosman: "Als er een zoon bij in woont, is dat voor de wet geen gezamenlijk gemeenschappelijk huishouden. Volgens de wet woont de zoon bij de vader. Het zou logisch zijn dat de zoon op zeker moment de deur uit gaat."

KRUISKAMP

Marcel geeft de hoop niet op en hij is blij dat zijn buren hem helpen door handtekeningen in te zamelen. "Ik heb het gewoon naar mij zin hier. Ik ben hier opgegegroeid. Als het niet anders kan, dan laat ik het gewoon voor de rechter komen. Klaar!", aldus de Kruiskamper.

Kruiskamp voert actie voor Marcel

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.