Stroomafsluiting treft winkeliers Mijdrecht

MIJDRECHT - Winkeliers in Mijdrecht zitten vanmorgen zonder stroom. Niet door een storing, maar door werkzaamheden.
De gemeente De Ronde Venen kampt door grondverzakkingen met grote problemen aan het stroomnetwerk. Een paar keer in de maand is er wel een storing in Mijdrecht, Vinkeveen, Wilnis of een van de kleinere dorpskernen. Nergens in onze provincie zijn er zoveel stroomstoringen als in De Ronde Venen. Het leidt regelmatig tot grote ergernis, bijvoorbeeld als er een belangrijke voetbalwedstrijd is en de tv uitvalt.
Netbeheerder Stedin is sinds 2014 bezig met het vervangen van tientallen meters kabels, een kostenpost van 18 miljoen euro. Vanmorgen zijn er werkzaamheden bij winkelcentrum De Lindeboom in Mijdrecht. Sommige ondernemers vrezen inkomstenverlies, want door de gedwongen stroomafsluiting zitten ze tot anderhalf uur zonder elektriciteit.

VERZAKKINGEN

Al vier jaar is Stedin aan het sleutelen aan het stroomnetwerk in de gemeente, een kwetsbaar gebied als het gaat om (stroom-)leidingbreuken. De veengrond is gevoelig voor verzakkingen waardoor kabels sneller slijten en de verzuring van de grond er voor zorgt dat de leidingen nog sneller toe zijn aan vervanging.

INVESTERINGEN

Stedin investeert ook in extra verklikkers in de grond. Die moeten ervoor zorgen dat storingen eerder worden ontdekt en problemen sneller worden verholpen of voorkomen. Daarnaast maakt Stedin het elektriciteitsnetwerk 'fijnmaziger'. Dit moet ervoor zorgen dat door een storing niet meteen een hele wijk zonder stroom zit. Dan nog kan Stedin niet garanderen dat de problemen straks helemaal voorbij zijn.
RTV Utrecht is vamorgen in Mijdrecht om de stemming te peilen onder inwoners en winkeliers.

Verslag Robert-Jan Booij op Radio M Utrecht over stroomstoringen in De Ronde Venen (I)
Verslag Robert-Jan Booij op Radio M Utrecht over stroomstoringen in De Ronde Venen (II)
"Stroomafsluiting treft winkeliers Mijdrecht"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.