Instellingen

Achtervolging in Langbroek: dronken "verkeershufters" rijden 60 km/u te hard

© ANP Koen van Weel
DRIEBERGEN-RIJSENBURG/LANGBROEK - Na een wilde achtervolging heeft de politie in Langbroek twee automobilisten opgepakt. De dronken mannen maakten kort daarvoor in Driebergen een zogenoemde 'burn-out'. Daarbij remt een bestuurder plotseling, geeft daarna gas en laat dan de rem weer los. Na de actie, die veel rook en herrie veroorzaakte, gingen de verdachten er als een haas vandoor.
De wijkagent spreekt op Facebook over een actie van "verkeershufters". "Dit veroorzaakte zoveel zwarte rook dat andere auto's moesten wachten met verder rijden tot de rook was opgetrokken."

HAAST

De politie geeft aan dat alles geprobeerd is om de mannen te kunnen pakken. "De collega's volgden de voertuigen die binnendoor richting Langbroek reden. Daarbij hadden ze, zo bleek, enorm veel haast."
De mannen van 38 en 48 jaar reden onverantwoord hard, zegt de wijkagent. "In een 30-kilometerzone, die overliep naar een 60-kilometerzone, werden snelheden van over de 130 kilometer per uur bereikt. Omdat de meting pas in de 60-kilometerzone kon worden uitgevoerd, blijft er na correctie een overschrijding van maar liefst 60 kilometer per uur!"

ALCOHOL

Uiteindelijk konden agenten de verdachten aanhouden. "Op de Langbroekerdijk wisten de onopvallende collega's, samen met gewaarschuwde collega's in een opvallend politievoertuig, de beiden voertuigen staande te houden. Tijdens de staandehouding bleken beide bestuurders onder invloed van alcohol te zijn."
Volgens de politie ging een van de mannen niet voor het eerst de fout in. "Tot overmaat van ramp reed één van de bestuurders ook nog met een reeds ingevorderd rijbewijs. Iets met 'hardleers' misschien?", besluit de agent op Facebook.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.