Kersentijd betekent ook: kersenvlekken!

PROVINCIE UTRECHT - Nu de kersenhutten vol liggen met kersen en de liefhebbers voor de lekkernij in de rij staan, is het risico op vlekken in kleding natuurlijk enorm. Wat kunt u doen om kersenvlekken uit kleding te krijgen? Hieronder een paar gouden vondsten:

MOGELIJKHEID 1

Als u direct de vlek te lijf wilt gaan, haalt u eerst het vruchtvlees van uw shirt, broek, jurk of rok. Doet u dat niet dan wrijft u het probleem verder in. Als de pulp van het kledingstuk is gehaald, wast u het kledingstuk met een lauw sopje en dept u de vlek met ammonia. Weg is de vlek. Als het de eerste keer niet gelukt is, handeling herhalen...

MOGELIJKHEID 2

In de meeste kersenboomgaarden zijn natuurlijk geen sopjes of ammonia te vinden. Maar vrees niet, uw favoriete tanktop of minirok is niet veroordeeld tot de vuilnisbak als u de pit weg wilt spugen, maar de stoere poging ten overstaan van de rij wachtenden faliekant is mislukt.
Leg het kledingstuk bij thuiskomst een uurtje in een bak melk of karnemelk. Een beproefde manier afkomstig van de boerderij en oude kersentelers. De melk laat de rode vlek vervagen. Daarna afspoelen en de wasmachine in en wassen volgens voorschrift.

MOGELIJKHEID 3

Wat ook helpt is de vlek insmeren met scheerschuim of scheerzeep. Een flinke tijd laten intrekken en vervolgens wassen volgens voorschrift.

MOGELIJKHEID 4

Het is niet heel sierlijk, maar een slab dragen en een handdoek over uw benen leggen is een optie om vlekken te voorkomen. Maar of u dat op hete dagen ziet zitten? Wij betwijfelen het.
In de kersentijd werkt RTV Utrecht samen met de lokale journalisten van 't Groentje. In juni en juli verschijnen verhalen op internet, tv en radio, die we bundelen op onze themapagina Kersentijd. Ook hebben we de kersenkramen in de Kromme Rijnstreek verzameld in een interactieve kaart.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.