Instellingen

Een 10 voor economie: slagroomtaart voor Montfoortse scholier

© ANP
MONTFOORT - De 15-jarige Kirsten Danz uit Montfoort is 'the day after' nog steeds helemaal blij met haar eindexamenresultaat. De MAVO-scholier van het Woerdense Minkema College haalde uitstekende cijfers, maar het resultaat voor economie stak er met kop en schouders bovenuit. Ze haalde daarvoor namelijk een 10.
Kirsten kreeg het nieuws gistermiddag persoonlijk van haar leraar te horen, zo vertelt ze vanmiddag in het Radio M Utrecht-programma Goedemiddag. "M'n economiedocent die belde bij ons thuis aan en had een slagroomtaart bij zich om me te feliciteren!"

TALENT

De Montfoortse scholier lijkt dus een groot talent te hebben voor het vak economie. Maar zelf denkt ze dat dit niet de enige verklaring is voor haar succes. "Ik heb er heel veel voor gedaan. Maar het vak ligt me wel. Ik vind het heel leuk."
Kirsten vindt economie dus een interessant vak op school. "Tijdens de lessen vind ik het leuk om het erover te hebben."

GEZONDHEIDSZORG

Toch denkt Kirsten niet dat haar toekomst in de economie ligt. "Ik wil de gezondheidszorg ingaan. Niet om het over geld te hebben, maar om mensen te helpen."
De bescheiden Kirsten kan trouwens sowieso terugblikken op een succesvol eindexamen, waar ze met vlag en wimpel voor is geslaagd. "Voor de rest ging het ook goed." Ze haalde namelijk vooral negens en achten en geen enkel zesje.

"Ik heb er heel veel voor gedaan, maar het vak ligt me wel"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.