Overval op IJssalon Amersfoort: "Hij richtte een geweer op me"

AMERSFOORT - Bij IJssalon Roethof aan de Arnhemseweg in Amersfoort is vanavond een gewapende overval geweest. Niemand is gewond geraakt.
"Er stond een jochie stond voor onze zaak", vertelt een medewerker van de ijssalon aan RTV Utrecht. "We stonden met zn tweeën achter en zagen 'm op de camerabeelden aan komen lopen. We gingen naar voren en hij zegt: 'geef me al je geld'. En toen richtte hij een geweer op me."
Maar de medewerker rende weg en de dader is zonder buit gevlucht. Hij is nog niet gevonden. De politie is een grote zoekactie gestart en heeft een Burgernet-melding uitgedaan.

SIGNALEMENT

De dader zou per damesfiets gevlucht zijn. Hij fietste richting de Leusderweg. Hij heeft een grijze trui met een Amerikaanse vlag erop en een capuchon. Hij droeg een bruin petje en hij heeft een zonnebril op. Mensen die hem zien moeten meteen 1-1-2 bellen.
"Het is wel even schrikken ja", zegt de medewerker. "We hebben camerabeelden aan de politie laten zien." Opvallend: 19 mei was er 's nachts ook al een inbraak in IJssalon Roethof.

"Hij zegt: 'geeft me al je geld'. En toen richtte hij een geweer op me."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.