Nederlandse vlag wappert voortaan altijd bij gemeentehuis Houten

HOUTEN - Bij het gemeentehuis in Houten zal in de toekomst altijd de Nederlandse vlag wapperen. Een meerderheid van de raad stemde gisteren in met een voorstel daarvoor van de SGP.
De SGP in Houten vond het gek dat er nu alleen een vlag van de Europese Unie en een vlag met het gemeentewapen hangt. Het rood-wit-blauw werd alleen bij speciale gelegenheden gehesen. "Dat vinden we raar", zei de fractievoorzitter van de SGP eerder.
Gisteren bleek een meerderheid van de raad het wel te zien zitten om ook permanent de Nederlandse vlag te hijsen. Dat kan overigens niet zomaar. Volgens het vlaggenprotocol moet een vlag verlicht worden als die 's nachts blijft hangen. De gemeente investeert daarom zesduizend euro, zodat zes vlaggenmasten bij het gemeentehuis kunnen worden uitgelicht.
Tot tevredenheid van de SGP: "We zijn blij met dit besluit. De Nederlandse vlag is een nationaal symbool van eenheid en verbinding. Op dit moment hangen alleen de Europese en de Houtense vlag permanent op, het is goed dat daar nu de Nederlandse vlag aan toegevoegd wordt."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.