Instellingen

Zinvolle dagbesteding maakt dementie draaglijk

PROVINCIE UTRECHT - "Ik geloof dat ik wel heel verdrietig was, maar ik weet het niet meer zeker." Dat was de reactie van een van de gasten van Dagcentrum Utrecht Oost toen Margreet vroeg hoe het is om te horen dat je langzaam dement wordt. "Boos en depressief en daarna moest ik het leven toch weer oppakken", vertelde een ander.
"Een paar keer in de week hier bij de DUO zijn helpt mij, maar ook mijn man", verklapt Corrie Nieuwenhuizen terwijl ze met Margreet op een zogenoemde DUO-fiets door Bunnik rijdt. De DUO fiets is een soort tandem, maar dan met zadels naast elkaar, in plaats van achter elkaar. "Een ideaal vervoersmiddel als één van de fietsers zelf de weg niet meer zo goed weet. En nog gezellig ook," aldus Margreet.
Mevrouw Nieuwenhuizen vindt de dagbesteding gezellig en het geeft haar het gevoel dat ze nuttig is. "Ik handwerk hier en doe soms klusjes. Ook ga ik graag naar buiten. Ik ben hier gewoon graag. En voor mijn man is het fijn dat hij niet de hele dag voor mij hoeft te zorgen. Dan heeft de lieverd ook wat tijd voor zichzelf"

Zinvolle dagbesteding maakt dementie draaglijk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.