RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Utrechter voor rechter om hulp bij 'kofferbakmoord'

UTRECHT/MAARSSEN - Een Utrechter die zou hebben geholpen om een lijk te verbergen staat vandaag voor de rechter. Harrie van der V. zou de handlanger zijn van John R., die vorig jaar werd veroordeeld voor het doden van 'Rooie Willem' uit Maarssen. De zaak deed in 2015 veel stof opwaaien, toen R. zich met het lichaam in de kofferbak van zijn auto meldde bij het politiebureau in Maarssen.

Van der V. (44) moet zich vandaag verantwoorden voor zijn rol in de zaak die bekend werd als de 'kofferbakmoord'. De rechtbank achtte vorig jaar bewezen dat R. het slachtoffer met opzet heeft doodgeslagen en veroordeelde hem tot zeven jaar cel.


HOUTEN KIST

Het OM denkt dat Van der V. heeft geholpen om het lichaam van Maarssenaar Willem Woertman, alias 'Rooie Willem', in een houten kist te verstoppen. Samen zouden ze de kist in de auto van R. hebben gezet. Er gingen drie dagen voorbij voor R. ermee naar de politie reed.

Een paar weken later werd Van der V. gearresteerd. R. verklaarde vorig jaar in de rechtszaal dat hij alleen hulp kreeg bij het verplaatsen van de kist naar de auto. Hij zou het lichaam van Woertman zelf in de kist hebben gelegd. Van der V. zou samen met R. de kist hebben vervoerd en daarmee hebben geholpen om het misdrijf geheim te houden.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook