Minister: gasboringen bij Woerden mogelijk ondanks klimaatverdrag Parijs

WOERDEN - Boringen in kleine gasvelden zoals die bij Woerden zijn nog gewoon te verdedigen, ondanks het Klimaatverdrag van Parijs waar Nederland zich aan wil houden. Dat zegt minister Kamp in antwoord op Kamervragen.
Volgens de minister speelt aardgas een essentiële rol in Nederland. "Het voorziet momenteel in ruwweg veertig procent van onze energiebehoefte."

KRITISCH

ChristenUnie-Kamerlid Carla Dik-Faber is kritisch over het voornemen van gasbedrijf Vermilion om te boren onder de wijk Molenvliet, waar zo'n 10.000 mensen wonen. Daarom stelde ze
.
Zo denkt ze dat Vermilion niet milieubewust genoeg is. Maar minister Kamp benadrukt dat het bedrijf zich gewoon moet houden aan in Nederland geldende regels.

TOESTEMMING TOT BOREN

Ook benadrukt de demissionair minister dat hij eerst advies gaat vragen bij de gemeente Woerden en de provincie voordat hij Vermilion definitief toestemming geeft om te boren. Voordat het bedrijf daadwerkelijk begint, moet nog een plan van aanpak worden gemaakt en een omgevingsvergunning worden aangevraagd.
"Als gas op een veilige en verantwoorde manier gewonnen kan worden in Nederland, heeft dit de voorkeur boven het importeren van gas uit het buitenland", voegt Kamp nog toe aan zijn antwoorden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.