Instellingen

"Politie was al eerder aan de deur geweest bij verdachte in zaak Savannah"

© ANP
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Een dag voordat het lichaam van Savannah uit Bunschoten werd gevonden, stond de politie al voor de deur van de 16-jarige verdachte. Dat schrijft het Brabants Dagblad.
Volgens de krant kreeg de jongen op zaterdag 3 juni bezoek van de politie. Savannah was op dat moment twee dagen vermist en de jongen werd uitgehoord. Een dag later vond een voorbijganger het lichaam van het 14-jarige meisje in een sloot op een industrieterrein in Bunschoten.
De krant sprak met scholieren van het Van Maerlantcollege, waar de jongen leerling was, over het chatgedrag van de verdachte. Uit gesprekken bleek dat Savannah en de verdachte elkaar hebben leren kennen via de videochatsite Omegle. De afgelopen maanden zou de jongen vooral druk zijn geweest met het online spel Roblox, waarin hij bevriend is met ene 'Dekkertjee'. Dekker is de achternaam van Savannah.
Wat er precies is gebeurd tussen de twee blijft onduidelijk. De jongen zit nog altijd vast. Hij zit in beperking, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Zij zei eerder dat de situatie voor hem "superheftig" is.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.