Instellingen

Defensie onderzoekt klacht over minister Kamp in zaak Pon

© Jeroen Jumelet, ANP
LEUSDEN - Het ministerie van Defensie onderzoekt een klacht van twee ex-medewerkers over minister Kamp toen die nog minister van Defensie was. De ontslagen medewerkers stellen dat Kamp destijds giften heeft aangenomen van auto-importeur Pon uit Leusden en dat hij heeft geaccepteerd dat het bedrijf hem voorrang verleende.
Het onderzoek begint zo spoedig mogelijk. Defensie bevestigt vandaag berichtgeving hierover door de Telegraaf. Een deskundige van buiten, ex-topambtenaar Roel Bekker, zal het onderzoek doen en een advies uitbrengen.

COMMOTIE

Begin deze maand ontstond commotie omdat minister Kamp in 2006 twee gratis navigatie-cd's ter waarde van zo'n 250 euro van Pon kreeg. Hij werd hier niet voor vervolgd, terwijl ambtenaren van zijn ministerie die ook voordeel kregen wel worden vervolgd. In sommige gevallen zijn werknemers ook ontslagen. Kamp
dat hij zijn privéauto in 2006 liet keuren door de auto-importeur uit Leusden.
Importeur Pon trof vorig jaar een schikking van 12 miljoen euro met justitie vanwege het omkopen van ambtenaren die de inkoop van auto's deden voor politie en defensie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.