RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Hercules laat Speelziek niet naar GVVV vertrekken

1/2
VEENENDAAL/UTRECHT - GVVV is op zoek naar een nieuwe trainer en kwam in die zoektocht uit bij Eric Speelziek, de trainer van Hercules. De Utrechtse club heeft deze week aan GVVV laten weten dat een vertrek van Speelziek niet bespreekbaar is, laat technisch manager René van der Kooij aan RTV Utrecht weten.

Doordat John de Wolf deze week vertrok van GVVV naar Spakenburg moest de 2e divisionist opzoek naar een nieuwe trainer. De Veenendalers hadden vergaande interesse in Hercules-trainer Eric Speelziek. "Dat klopt, als er ergens iemand weggaat dan komt de trainerscarrousel op gang. GVVV moest op zoek en ik vind het niet gek dat ze dan bij Eric Speelziek uitkomen", aldus Van der Kooij.

"Er zijn gesprekken geweest. Eric heeft bij ons een contract getekend voor twee jaar, we gunnen hem absoluut een stap hogerop. Maar vier weken voor de start van het seizoen vinden wij te kort dag", vertelt Van der Kooij. "GVVV had er alle begrip voor. Eric heeft het hier ook ontzettend naar zijn zin."

Het was de eerste keer dat er voor Speelziek een club zich officieel had gemeld. "Er is in het informele circuit wel vaker interesse in hem geweest."

GVVV lijkt nu te denken aan Jan Oosterhuis of Pieter Huistra.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.