Instellingen

Feestelijke opening vernieuwde brandweerkazerne Linschoten

© Sem van der Wal
© Sem van der Wal
© Sem van der Wal
© Sem van der Wal
LINSCHOTEN - Een feestelijke dag voor de brandweer in Linschoten. Daar werd vanmiddag de vernieuwde brandweerpost aan de Van Rietlaan geopend.
De feestelijke opening vond plaats tijdens een open dag van de Veiligheidsregio Utrecht. Jong en oud kreeg een inkijkje in het werk van de brandweermannen. Kinderen doofden vuur met een brandweerslang, durfals gingen omhoog met de ladderwagen uit Woerden en diverse mensen spijkerden hun EHBO-kennis bij tijdens een reanimatiecursus.

CRASHTENDER

Helemaal speciaal was de echte crashtender van vliegbasis Woensdrecht. Kinderen konden de cabine in om te ervaren hoe het is om in zo'n enorm voertuig te zitten.
Brandweer Rotterdam-Rijnmond was ook aanwezig om vooral de jeugdige bezoekers te trakteren op een rit door Linschoten in een brandweerwagen.

VERBOUWING

In 2016 heeft de gemeenteraad van Montfoort besloten om een bedrijfspand aan de Van Rietlaan aan te kopen en om te laten bouwen tot brandweerkazerne.
Vrijwilligers van de brandweerpost spaarden gezamenlijk 50.000 euro om de verbouwing mede te kunnen realiseren.
De oude brandweerkazerne aan de Strick van Linschotenstraat voldeed niet meer aan de technische, wettelijke en brandweerspecifieke eisen van deze tijd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.