Instellingen

Deze week in het nieuws: duizenden kippen verbrand in Woudenberg en emotioneel afscheid van Romy

© Niels Wolterink
PROVINCIE UTRECHT - Verdrietig nieuws voor een pluimveebedrijf in Woudenberg: daar kwamen deze week 80.000 kippen om bij een verwoestende brand. Het werd het best gelezen bericht bij RTV Utrecht van afgelopen week.
Ook het emotionele afscheid van Romy in Hoevelaken en de mishandelde agenten in Wijk bij Duurstede konden op veel lezers rekenen. Een overzicht.
1. Verbrande kippenschuur
Een heftige brand bij een pluimveebedrijf aan de Laagerfseweg in Woudenberg zorgt er vrijdagochtend voor dat 80.000 kippen het leven laten.
Op het terrein staan meerdere schuren en een boerderij met rieten dak. Om te voorkomen dat het vuur zou overslaan, heeft de brandweer naastgelegen gebouwen natgehouden. De brandweer liet vervolgens de schuur gecontroleerd uitbranden. Na tienen is het sein brand meester gegeven.
2. Emotioneel afscheid
Hoevelaken heeft dinsdag middag afscheid genomen van de omgebrachte Romy. Honderden mensen stonden langs de route van de rouwstoet en bij veel huizen in het dorp hing de vlag halfstok.
De stoet met witte koets en paarden vertrok na een dienst voor de naasten van Romy rond 15.00 uur van het Protestants Kerkcentrum De Eshof naar de begraafplaats aan het Kerkepad. De gemeente Nijkerk, waar Hoevelaken deel van is, had voorgesteld dat iedereen langs de route een mooie bloem mee zou nemen.
Winkeliers in Hoevelaken hadden de deuren gesloten tijdens de uitvaart. De familie van Romy zegt zeer geraakt te zijn door alle steunbetuigingen en het medeleven na het overlijden van het 14-jarige meisje. De komende periode wil het gezin in alle rust en privacy proberen een start te maken met het verwerken van het verlies.
3. Mishandelde agenten
Maandag laten agenten uit Wijk bij Duurstede via Facebook weten dat ze de week daarvoor werden aangevallen en bedreigd na een incident. Daarbij werden ook twee politieauto's en een politiemotor vernield.
"Als men op enig moment geweld tegen ons gebruikt lopen de spanningen hoog op", schrijft de politie. "Collega's worden geslagen en geschopt." De mannen die hen aanvielen vernielden ook de politieauto's en politiemotor waarop de agenten kwamen.
Tijdens de vechtpartij verzamelden zich veel omstanders op straat. "Maar geen van allen is ons tot last. We krijgen zelfs hulp uit onverwachte hoek. Wij hebben deze mensen in alle hectiek wellicht nog niet bedankt. Bij deze alsnog, hartelijk dank!"
De agenten hebben aangifte gedaan en minstens één man aangehouden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.