RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Volop aandacht voor 100 jaar Wim Sonneveld

UTRECHT - Er komt een reeks evenementen ter ere van Wim Sonneveld aan. Op 28 juni is het een eeuw geleden dat hij werd geboren, iets dat volop wordt gememoreerd.

Broer Jan presenteert op 25 juni zijn opgeschreven herinneringen. Theaterprogramma 'Telkens weer Het dorp' duurt tot en met de 28e. Dan begint bij AVROTROS de serie 100 jaar Sonneveld en wordt in Amsterdam de Sonneveld-brug onthuld.


BRIEVEN

Op 28 juni is bovendien de presentatie van 'Niemand dan wij', een boek met brieven die Sonneveld in 1948-1973 uitwisselde met Friso Wiegersma, die hem ook bijstond als ontwerper. Ze werden door de weduwnaar van Friso, Hans van der Woude, opgediept.

Samensteller van het boek Frank Jochemsen zegt dat het duo zich bewoog "in een kring mensen die beeldbepalend is geweest voor de ontwikkeling van de Nederlandse theater- en filmcultuur". "Het decor waartegen zich hun leven afspeelde is minstens zo boeiend als hun eigen zielenroerselen en ook daarmee zijn ze niet zuinig."


EERLIJK

Jochemsen schrapte niks, ook niet in Sonnevelds weinig vleiende opmerkingen over Surinamers bijvoorbeeld, omdat hij compleet wilde zijn. "Het is een knettereerlijk boek.''

De honderdste geboortedag van Wim Sonneveld lijkt met deze evenementen volgende week vooral een Amsterdams feestje te worden, want in zijn geboorteplaats Utrecht lijkt het stil te blijven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -