Docent ROC Nieuwegein verdwijnt met examens

NIEUWEGEIN - Een docent Nederlands van het ROC Midden Nederland in Nieuwegein is er met de examens van tachtig leerlingen vandoor gegaan. De leerlingen van de koksopleiding moeten het examen nu opnieuw doen, bevestigt de school na berichtgeving in het AD.
De man was tijdelijk ingehuurd om mondelinge examens af te nemen. Maar de verslagen en rapporten van de examens zijn er niet meer. Waar de docent is en waarom hij de examens heeft meegenomen is een raadsel.
Het ROC heeft er naar eigen zeggen alles aan gedaan om de docent te traceren, maar tevergeefs. Hij is niet te vinden. "We zijn langs geweest, hebben hem gebeld, gemaild, aangetekende brieven. Het mocht niet baten. We hebben hem niet kunnen vinden", zegt de woordvoerder.
Alle tachtig leerlingen moeten het examen nu over doen, ook als ze al geslaagd waren. Er is immers geen bewijs meer dat ze ook echt een voldoende hadden.
Het is het derde incident met examens in korte tijd. Eerder werd op het Instituut Blankestijn en op De Passie in Utrecht examenfraude gepleegd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.