RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Rechtszaak om hulp bij kofferbakmoord aangehouden

UTRECHT - De rechtszaak tegen Utrechter Harrie van de V. gaat na de zomer verder. Hij moest vandaag voor de rechter komen omdat hij volgens het Openbaar Ministerie heeft geholpen om het lichaam van Willem Woertman oftewel 'Rooie Willem' te verstoppen.

Harrie de V. kwam vandaag niet opdagen. De zaak werd aangehouden en gaat in oktober verder. Het is niet bekend waarom De V. niet bij de rechtszaak was.

Eerder werd John R. veroordeeld voor het doden van Rooie Willem. Hij meldde zich twee jaar geleden bij het politiebureau in Maarssen, met in de kofferbak van zijn auto het lichaam van Willem.


HOUTEN KIST

Het OM denkt dat Van der V. heeft geholpen om het lichaam in een houten kist te verstoppen. Samen zouden ze de kist in de auto van R. hebben gezet. Er gingen drie dagen voorbij, voor R. ermee naar de politie reed.

Een paar weken later werd Van der V. gearresteerd. R. verklaarde vorig jaar in de rechtszaal dat hij alleen hulp kreeg bij het verplaatsen van de kist naar de auto. Hij zou het lichaam van Woertman zelf in de kist hebben gelegd. Van der V. zou samen met R. de kist hebben vervoerd en daarmee hebben geholpen om het misdrijf geheim te houden.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook