Pechgevallen in hitte sneller van de weg

UTRECHT - Vanwege de hitte gaat Rijkswaterstaat voertuigen met pech op de snelweg vlotter bergen. Ook bij kleine pechgevallen, zoals een lekke band, komen bergingsvoertuigen in actie en brengen ze automobilisten naar een veilige plek in de schaduw. De maatregel geldt tot en met donderdag en de berging is gratis.
Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers deze week voldoende koud drinken mee te nemen vanwege de hitte. In een file kan de temperatuur in voertuigen snel oplopen, zeker als er geen airco is. Vertraging door bijvoorbeeld een ongeval of pechgeval kan bij het extreem warme weer heel onaangenaam zijn, aldus de dienst.
Door de hitte hebben meer automoblisten en fietsers te kampen met pech. De Wegenwacht van de ANWB moest vandaag aanzienlijk vaker te hulp schieten en dat blijft naar verwachting ook de komende dagen zo.
Het gaat bij auto's vooral om problemen met accu's en de koeling. Verder zijn er veel lekke banden bij caravans en aanhangers die langere tijd hebben stilgestaan en in deze zomerse periode weer op de weg komen. Ook veel fietsers hebben bandenpech.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.