RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Van Zanen sluit weer wietpand

UTRECHT - Burgemeester Jan van Zanen van Utrecht heeft opnieuw een wietwoning gesloten. Dit keer betreft het een onbewoond appartement aan de Koldijksterraklaan in Leidsche Rijn. De politie trof daar een hennepkwekerij aan.

"De installatie voor elektra was zeer gevaarlijk aangelegd met een groot risico op kortsluiting en brand", laat de gemeente weten. De sluiting geldt voor maximaal een half jaar.

In het nieuwbouwappartement stonden ongeveer 280 wietplanten. Beide slaapkamers waren omgebouwd tot kweekruimte. In de badkamer en berging stonden groeimiddelen en vuilniszakken met afval van de oogsten. De woonkamer en keuken werden gebruikt als ontluchtingsruimte.


IDENTITEITSFRAUDE

De woning stond op naam van een vrouw die aangifte heeft gedaan van identiteitsfraude. Eerder werd haar naam misbruikt voor een kwekerij in Zaandam. "Vermoedelijk is sprake van een groter crimineel netwerk", aldus de gemeente.

Het is zeker het zesde pand sinds april dat Van Zanen sluit vanwege henneppraktijken. Eerder gebeurde dit in de wijken Lombok, Overvecht, Kanaleneiland en in De Meern.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.