Eis: 13 jaar cel voor doodslag Utrechtse kaasboer

UTRECHT - Het Openbaar Ministerie eist in hoger beroep 13 jaar cel tegen verdachte André F. voor doodslag op de Utrechtse kaasboer Kees Witteveen.
Volgens het OM heeft de verdachte Witteveen mei 2014 in zijn huis aan de Beukstraat in Oudwijk met een scherp voorwerp geslagen en vervolgens gewurgd.
Het slachtoffer stond bekend als 'de kaasboer' omdat hij met een marktkraam kaas verkocht bij een supermarkt. 's Avonds werkte hij als taxichauffeur en bracht hij prostituees naar de tippelzone. Op die manier was hij een bekende in het verslaafdenmilieu.

KAMER

De 49-jarige verdachte en zijn vriendin huurden bij hem een kamer. Zij was zwanger en kon haar werk als prostituee niet meer doen en mocht ook niet meer gebruiken. Ook hielp de kaasboer de verdachte met het beheer van zijn geld.
Wat precies het motief of de aanleiding was tot de doodslag, is lopende het onderzoek niet duidelijk geworden. De verdachte zelf ontkent iets te maken te hebben met de dood van het slachtoffer.

BEWIJS

Het bewijs tegen de verdachte is volgens het OM vooral gelegen in aangetroffen kleding. Deze werd, samen met een telefoon, gevonden in een vuilniszak die met een vuilnisboot op weg was van Utrecht naar Rotterdam. Op de aangetroffen kleding van de verdachte zat niet alleen DNA van de verdachte maar ook bloed, huid- en hersenweefsel van het slachtoffer.
Het OM meent dat alleen lange celstraf recht doet aan de ernst van de feiten en de impact daarvan. De rechtbank veroordeelde de verdachte tot tien jaar cel, na een eis van dertien jaar. De verdachte ging in hoger beroep.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.