Instellingen

"Youri omarmde het leven"

© Bardancing Bascule
LEUSDEN/AMERSFOORT - In Dierenpark Amersfoort en bij de Leusdense voetbalclub Roda '46 is met verslagenheid gereageerd op het overlijden van Youri Wijngaarden.
De 22-jarige student uit Leusden kwam in de nacht van zondag op maandag om het leven bij een brand in een studentenhuis in Leeuwarden, de stad waar hij studeerde.

DIERENPARK

Youri werkte drie jaar lang in de horeca van de Amersfoortse dierentuin. "Het is onwerkelijk. Het klinkt cliché, maar zo is het. Voor je gevoel kan hij hier weer elk moment binnenstappen", zegt woordvoerder Hylke Steggerda van Dierenpark Amersfoort. "Hij was een vrolijke jongen, amicaal, sociaal, vol met grappen en een levensgenieter. Hij omarmde het leven en was een grote allemansvriend met een fijn karakter."

VERDRIET

Oud-collega's zoeken steun bij elkaar, ziet Steggerda. "Youri werkte hier sinds een klein jaar niet meer, maar veel collega's hadden nog wel intensief contact met hem. Verdriet is individueel. Iedereen gaat er op zijn eigen manier mee om. De komende tijd zullen we hier als dierentuin ook rekening mee houden."

VOETBALCLUB

Youri voetbalde voor Roda '46 in Leusden. Het dramatische nieuws is hard aangekomen op de club. "Enorm veel sterkte en condoleances voor familie & Roda '46 zondag 8, waar je jaren je kunsten op 't voetbalveld vertoonde",
.
"Bij ons deed je het als invaller ook lang niet slecht, maar je was bovenal een gezelligheidsdier", vervolgen zijn clubgenoten. "Je wilde altijd helpen als we te weinig spelers hadden en was een vrolijke toevoeging als je er dan was."
Ook zijn voetbalmaatjes zien Youri als een levensgenieter. "Je hield wel van een drankje en was nooit te beroerd een rondje te geven. Ook serieuze gesprekken ging je niet uit de weg. Jij was zoals het hoort op een voetbalclub: altijd socializen en genieten van het leven. Wij zijn er zeker van dat je dat gedaan hebt. Je zult enorm gemist worden. Rust zacht..."
"Vrienden van Youri kwamen maandagavond samen bij de Monet-bar om zijn leven te vieren. Iedereen is daar welkom voor een samenzijn", besluit zijn team.

OORZAAK

De vermoedelijke oorzaak van de brand werd maandagmiddag bekendgemaakt tijdens een persconferentie. Het vuur lijkt te zijn ontstaan door een pannetje met olie op het fornuis. Niets wijst erop dat het pand niet aan de brandvoorschriften voldeed, zei burgemeester Fred Crone.

Dood Youri Wijngaarden schok voor Dierenpark Amersfoort en Roda '46

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.