Soulaiman el H.: "Ik heb hem niet neergeschoten, ik ontken dat"

UTRECHT - "Veroordeel mij of laat me vrij", dat zei de 31-jarige Soulaiman el H. in de Utrechtse rechtbank. El H. zou meerdere kogels hebben afgevuurd tijdens een schietpartij op de Utrechtse Tiberdreef.
Hij moest zich daarom vandaag voor de rechter verantwoorden. Hij ontkent nog steeds iets met de schietpartij te maken te hebben.
El H. maakte een emotionele indruk en kon zich af en toe moeilijk beheersen. Volgens verslaggever Jiri Glaap voelt hij de stroppen om zijn nek van de recherche, zijn familie en vooral zijn "ellendige broers".

FAMILIE

Dat er ruzie is binnen de
was ook duidelijk te merken in de rechtszaal. Een broer die op de tribune zat voelde zich bedreigd door de verdachte omdat de
iets gezegd zou hebben.
Een andere broer moest getuigen en hij verklaarde dat hij weet wie de echte dader is. Hij vertelt dat alleen niet: "Ik moet aan mijn eigen veiligheid denken."
Volgens de verdachte doet zijn familie er alles aan om hem erbij te lappen en zijn broer onderschrijft dat: "familieleden willen S voor de leeuwen gooien."

SLACHTOFFER

Het slachtoffer van de schietpartij bij Café Internationaal was vandaag niet in de rechtbank aanwezig. De rechtbank wilde de 26-jarige man ook zien en liet agenten naar zijn huis gaan.
Maar daar werd hij niet aangetroffen. Hij had eerder al aangegeven dat zijn neef, de 31-jarige Soulaiman el H, niet de dader is.
Ook El H. benadrukte vandaag nogmaals dat ze de verkeerde te pakken hebben. "Ik heb hem niet neergeschoten, ik ontken dat. Het was een dag zoals zoveel. Sporten, moskee-bezoek", aldus de verdachte.
Het openbaar ministerie denkt er anders over en gaat uit van poging tot moord of doodslag. Vanmiddag wordt de eis verwacht. De zaak gaat vrijdag weer verder.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.