Hans van Breukelen weg bij de KNVB

ZEIST - Hans van Breukelen vertrekt bij de KNVB. De inwoner van Huis ter Heide legt zijn werkzaamheden op 1 augustus neer. Hij is dan 13 maanden actief geweest bij de voetbalbond.
Van Breukelen, die als doelman en als technisch directeur actief was bij FC Utrecht, is kritisch op zijn eigen functioneren. "Het is mij onvoldoende gelukt om mijn - en onze - ambities waar te maken. Daaruit trek ik mijn conclusies." Maar Van Breukelen is ook positief. "Ik vertrek met een goed gevoel, omdat ik weet dat ik er alles aan gedaan heb om onze doelstellingen te realiseren."
Van Breukelen was de laatste maanden nauw betrokken bij het ontslag van bondscoach Danny Blind en de aanstelling van Dick Advocaat. Die aanstelling leverde hem veel kritiek op, omdat hij de baan van bondscoach al aan Henk ten Cate zou hebben toegezegd.
Eerder kwam Van Breukelen ook in conflict met voormalig teamgenoot Ruud Gullit. Die zou in de zomer van 2016 Dick Advocaat opvolgen als assistent van Danny Blind, maar Van Breukelen vertelde Gullit niet dat ook Marco van Basten zou vertrekken als assistent.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.