Instellingen

Grote vangst voor politie na meerdaagse controle

UTRECHT - De politie heeft op de wegen rond Utrecht 22 mensen aangehouden. Tijdens de grote controleactie waren agenten vooral gefocust op leden van rondtrekkende criminele bendes en inbrekers.
Er zijn verdachten aangehouden voor verschillende verkeersovertredingen. Zo werd één persoon opgepakt omdat hij onder de invloed van lachgas een ongeluk veroorzaakte. Ook was hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

OPGEPAKT

Bij toeval is een verdachte aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij een moord- of doodslagzaak. Het is niet duidelijk om welk misdrijf het gaat. Twee andere mannen liepen ook tegen de lamp en moeten nog hun resterende gevangenisstraf uitzitten.
Verder is er nog een bestuurder aangehouden omdat hij nog een boete van 5500 euro had openstaan. Omdat hij niet meteen kon betalen, is zijn BMW in beslag genomen.

ACTIE

Agenten die betrokken waren bij de actie werden ook nog ingezet nadat er in de buurt een ramkraak was gepleegd. Ze achtervolgden een verdachte die zijn scooter achterliet en er vervolgens te voet vandoor ging.
Uiteindelijk konden ze hem toch aanhouden omdat hij onder het bloed zat en opviel tussen een groepje mensen.
De speciale actie van de politie duurde twee dagen: van 15 tot en met 17 juni. Er zijn ook verdovende middelen, inbrekerswerktuig en een ploertendoder in beslag genomen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.