Instellingen

Nieuw clubhuis Soester scouting: "Een scout houdt vol, dat wordt beloond"

© Don Bosco
SOEST - Het had nogal wat voeten in de aarde, maar er komt een nieuw clubhuis voor de scoutingvereniging Don Bosco uit Soest. "Een scout houdt vol, en dat zien we nu beloond."
Al in december vorig jaar werd de start gemaakt van de bouw van het nieuwe, duurzame clubhuis aan de Bosstraat. Vlak voor de bouw bleek er nog een aanpassing nodig te zijn in de constructie, wat zorgde voor een halfjaar vertraging.
Ook de aanloop naar het nieuwe gebouw kende veel tegenslagen, aldus de scouting. Al vanaf 2003 werden er gesprekken gevoerd met de gemeente. "Het was een grote uitdaging om dit gebouw van de grond te krijgen. Het is dankzij de lange adem van een klein aantal echte vrijwilligers dat dit gebouw er gaat komen", aldus voorzitter Johan Duim.

HEIDEWEG

Don Bosco vertrekt uit het pand aan de Heideweg dat sinds 1990 'tijdelijk' is gebruik is. Het huidige houten clubgebouw is - ondanks de inspanning van veel vrijwilligers - de laatste jaren "flink verslechterd". Het scoutingterrein eromheen werd al snel te klein door onder andere de uitbreiding van het nabijgelegen kinderdagverblijf.
Naar verwachting wordt de nieuwe locatie aan de Bosstraat vanaf het nieuwe scoutingseizoen in gebruik genomen. Vanaf dan zal er ook weer plek zijn voor nieuwe leden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.