RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse rijksmonumenten verdelen drie miljoen

1/2
PROVINCIE UTRECHT -

De provincie Utrecht heeft haar jaarlijkse erfgoedparels uitgereikt.17 rijksmonumenten mogen een bedrag van drie miljoen euro verdelen. Op voorwaarde dat ze het geld duurzaam besteden.

De provincie wil de eigenaren helpen om de energiekosten omlaag te brengen, zodat er meer geld overblijft voor onderhoud. Onder de gelukkigen zijn onder meer Kasteel Amerongen, de Sint Jozefkerk in Achterveld en de Oude School in Oudewater.


RENOVATIE

Ook Kasteel Nijenrode valt in de prijzen en daar zijn ze erg blij mee. "Het moet helemaal gerenoveerd worden, er zitten scheuren in de muren en we hebben last met de fundering. En we willen weer zorgen dat het behouden blijft", aldus directrice Tanja Visser.

De Augustinuskerk in Utrecht gaat er met de hoofdprijs vandoor; zij krijgen meer dan 518.000 euro van de provincie. Gevolgd door De MariŽnhof in Amersfoort met 483.000 euro en Kasteel de Haar met 450.000 euro.

Alle andere rijksmonumenten krijgen bedragen variŽrend van 60.000 tot 350.000 euro.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -