Mysterieus pakketje Baarn is blusbal uit loods verdwenen raadslid

Het mysterieuze pakketje werd vorige week tot ontploffing gebracht.
Het mysterieuze pakketje werd vorige week tot ontploffing gebracht. © Caspar Huurdeman
BAARN - Het mysterieuze pakketje dat vorige week in het centrum van Baarn werd gevonden, blijkt een blusbal te zijn waarmee een brand kan worden bestreden. Het voorwerp kwam uit een opslagruimte die werd gebruikt door VVD-raadslid Frans Luiten. De politicus heeft zich sinds eind maart niet meer laten zien bij de partij.
Passanten zagen de blusbal liggen bij een parkeerplaats op de Nieuwstraat. Het leek op een vuurwerkbom en daarom schakelden ze de politie in. Het pakketje werd later in het zand bij Leusden tot ontploffing gebracht.

DIRECTEUR

De blusbal is afkomstig van het bedrijf Von Vuuren Concept B.V., waarvan Luiten directeur is. Het raadslid gebruikte de opslagruimte om zijn handelswaar in op te slaan.
"Maar meneer Luiten vergat de huur te betalen, waarop ik besloot de blusballen maar uit te delen", aldus Marcel Witteveen, die zegt de loods aan Luiten te verhuren. "Als ik ze namelijk naar de stort had gebracht, zouden daar kosten aan zijn verbonden. Dan kun je ze beter weggeven." De openstaande huur zou inmiddels zijn opgelopen tot ongeveer 1000 euro.
Aanvankelijk zei de politie tegen RTV Utrecht dat het gevonden pakketje vermoedelijk een vuurwerkbom was, maar dat blijkt na verder onderzoek dus niet te kloppen. Witteveen is vandaag alsnog naar het politiebureau gegaan met een paar blusballen voor onderzoek. De politie bevestigt dat het inderdaad gaat om blusballen.
Inwoners van Baarn uitten eerder al hun vermoedens tegen RTV Utrecht dat het om een blusbal ging. Waarom het ding zes dagen later pas opdook en voor consternatie zorgde, is niet duidelijk.

VERDWENEN

eerder dit jaar van de radar. VVD-voorzitter Michiel Thissen zei eerder dat hij hem sinds de herbenoeming van burgemeester Mark Röell niet meer gezien en gesproken heeft. Dat leidde tot frustratie van de fractie en het bestuur, maar ook tot
.
Luiten zou privéproblemen hebben, maar de partij wil niet zeggen wat er precies aan de hand is.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.