Zaak over gestolen en in brand gestoken Bunnikside-vlag vertraagd

UTRECHT - De zaak tegen de Ajax-supporter die een vlag zou hebben gestolen uit De Galgenwaard heeft maanden vertraging opgelopen.
Vanmorgen bij het begin van de zitting bleek dat de schriftelijke machtiging voor het aansluiten van een telefoontap niet in het dossier zat. De officier van justitie en de advocaat vinden het van belang dat dit stuk er wel is voordat ze verder gaan. De zaak is daarom uitgesteld tot 9 oktober.
De 19-jarige verdachte was vanmorgen vanwege zijn veiligheid niet aanwezig. De IJsselsteiner zou in januari het stadion van FC Utrecht zijn binnengekomen en een vlag van de Bunnikside hebben meegenomen.
Op Facebook was te zien dat een groep Ajacieden het doek op zijn kop hield. "Dat betekent dat je geen geluk meer hebt. Het gaat om allerlei bijgeloven", aldus Teun den Hartog, voorzittter van de supportersvereniging van FC Utrecht.
In een video was ook te zien dat de vlag in vlammen opging. "Als je hem hebt, dan heb je dat moment gehad. Steek hem dan niet ook nog in de brand. Dat vind ik gewoon kwalijk. Daarom moeten we de vlag vergoed krijgen en dan laten we gewoon een hele mooie nieuwe maken", vindt Den Hartog.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.