Verdachte in zaak-Savannah blijft in de cel

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De verdachte in de zaak-Savannah blijft nog minimaal dertig dagen vastzitten in de cel. De 16-jarige jongen uit Den Bosch blijft in beperking, wat betekent dat hij met niemand behalve zijn advocaat en zijn ouders contact mag hebben.
Fleur Zijderveld, de advocaat van de Bossche jongen, vindt de beperkingen die haar cliënt zijn opgelegd 'onredelijk zwaar'. "Hij zit nu al behoorlijk lang in die beperkingen. Hij kan geen contact hebben met andere jongeren. Dat is natuurlijk best wel zwaar als je minderjarig bent en je helemaal geen ervaring hebt met een strafproces."
De tiener wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 14-jarige Savannah uit Bunschoten. Zij werd begin juni dood gevonden in een sloot in haar woonplaats nadat ze enkele dagen vermist was.
Savannah en de verdachte zouden elkaar kennen via videochatsite Omegle. Wat er precies is gebeurd tussen de twee blijft onduidelijk.
Onduidelijk is ook of de jongen alleen handelde of dat er nog meer personen betrokken zouden zijn bij de dood van Savannah.

Advocaat Fleur Zijderveld over haar cliënt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.