Twee jaar cel geëist voor onder invloed aanrijden motorrijder

NIEUWEGEIN/UTRECHT - Het Openbaar Ministerie heeft twee jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf en een ontzegging van de rijbevoegdheid van vier jaar geëist tegen een 44-jarige man uit Nieuwegein die vorig jaar juli op de Nedereindseweg in Utrecht met zijn auto een motorrijder aanreed.
Het slachtoffer raakte bij het ongeluk zwaar gewond en liep blijvend letsel op. De verdachte was tijdens het ongeluk onder invloed van alcohol en beschikte niet over een geldig Nederlands rijbewijs.
Bij het ongeval in het gebied ten westen van de A2 bij Nieuwegein kwam de verdachte in een bocht in botsing met de tegemoetkomende motorrijder. Die is van zijn voertuig afgeslingerd en in een sloot terecht gekomen. Een voorbijganger voorkwam dat de man verdronk, door zijn hoofd boven water te houden tot de hulpdiensten arriveerden. Het slachtoffer liep wel meerdere botbreuken en hersenletsel op.
Het OM acht de verdachte schuldig aan het veroorzaken van het ongeval, omdat hij op de verkeerde weghelft reed. De aanklager hij flink boven de toegestane hoeveelheid alcohol zat en geen geldig rijbewijs had is voor. "Gezien de omstandigheden en de gevolgen van het ongeluk is er geen andere straf passend dan een onvoorwaardelijke gevangenisstraf", aldus de officier van justitie.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.