Honderden lopers en fietsers in actie voor Ronald McDonald Kinderfonds

UTRECHT - Een stoet fietsers en hardlopers "groter dan de karavaan van de Tour de France" is vanmiddag om 12.00 uur vertrokken vanaf het Domplein. De spotievelingen zetten zich in voor het goede doel. In teams fietsen ze vijfhonderd of lopen ze tweehonderd kilometer om geld in te zamelen voor het Ronald McDonald Kinderfonds.
Voor de HomeRide is het de zevende editie, de HomeRun wordt voor het eerst georganiseerd. Beide estafettes starten vanaf het Domplein en duren 24 uur.

HARTJE

Moto van het evenement is: home is where the heart is. Een verwijzing naar het thuis dat een Ronald McDonald-huis probeert te zijn voor gezinnen waarvan een kind langere tijd in het ziekenhuis ligt. De route die de atleten afleggen is dan ook in de vorm van een hartje.
Volgens Miranda Noorlander, waarnemend directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds, zijn de huizen van groot belang. "Dan kunnen ouders ieder moment, ook 's nachts, altijd even naar het ziekenhuis toe. Om een knuffel te geven, te troosten of om een verhaaltje voor te lezen."
"Er is heel veel geld nodig om die huizen überhaupt te kunnen runnen. En daarom gaan we rennen en fietsen dit weekend om geld daarvoor op te halen."

WEER EN WIND

De route voor de lopers gaat van Utrecht via Bilthoven en Maarssen weer terug naar Utrecht. In teams van tien hardlopers wordt 5 keer 40 kilometer afgelegd in 24 uur.
De fietsers gaan van Utrecht naar Zwolle en dan via Arnhem, Nijmegen, Tilburg, Rotterdam, Den Haag, Leiden en Amsterdam weer terug naar Utrecht.
Beide tochten gaan 24 uur lang non-stop door, dus ook gedurende de nacht en door weer en wind.

KARAVAAN

Omdat het een estafette is, komt er veel bij kijken om alles in goede banen te leiden. Zo worden de teamleden op het moment dat ze niet in actie hoeven te komen, vervoerd in auto's en bussen.
Daarnaast zijn er onderweg allerlei faciliteiten om even uit te rusten, wat te eten, bij te tanken of om een massage te krijgen. En dan is er nog allerlei support op de been in de vorm van muziekbands, vrijwilligers en juichende mensen aan de kant. Volgens Noorlander is daarmee de karavaan die op de been is groter dan die van de Tour de France.

HomeRide trekt door de provincie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.