Instellingen

College Amersfoort wil snelle beslissing over "spuuglelijk" fonteinkunstwerk

© Snelste nieuws van Amersfoort
AMERSFOORT - De gemeente Amersfoort hoopt voor de zomervakantie een besluit te kunnen nemen over het veelbesproken fonteinkunstwerk op De Hof.
Een proefversie van het kunstwerk was donderdagochtend onderwerp van harde kritiek. Een kleine greep uit de kwalificaties op Twitter: "spuuglelijk, "horizonvervuiling", "afschuwelijk" en "laat de fontein de fontein".
Het houten object is geplaatst door Stichting Open Oog, de initiatiefnemers van het kunstwerk. Ze wilden zo inzicht geven in de omvang van de uiteindelijke creatie. Naar aanleiding van de ophef geeft de gemeente op haar website antwoord op de meest gestelde vragen over het kunstwerk.

TOETSING

Het college van burgemeester en wethouders moet uiteindelijk besluiten of zij het geschenk kunnen aanvaarden. De stichting heeft op verzoek van het college een draagvlakonderzoek gedaan, omdat De Hof een plek is waar veel mensen komen en waar veel verschillende activiteiten plaatsvinden.
Wethouder Bertien Houwing voert naar aanleiding van het onderzoek een paar aanvullende gesprekken met belanghebbenden. Ook de reacties op Twitter en Facebook worden meegenomen. Daarnaast wordt een inhoudelijke toetsing gedaan: zowel op het gebied van ruimtelijke kwaliteit en onderhoud als op kunstinhoudelijk gebied.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.