Instellingen

Bliksemincidenten schering en inslag door noodweer

In Snelrewaard zagen bewoners een korte vuurzee.
In Snelrewaard zagen bewoners een korte vuurzee. © Sem van der Wal
SNELREWAARD/LEUSDEN - Het omslaan van het weer heeft vanavond op verschillende plekken in de provincie voor incidenten gezorgd. Bij een woningbrand in Leusden raakte een dak beschadigd. In Snelrewaard bij Oudewater sloeg de bliksem in op de Waardsedijk.
In Leusden rukten de hulpdiensten rond 17.50 uur met spoed uit naar de Stelling, waar de bliksem in een dak was geslagen. De brandweer moest het huis ook blussen. Eén persoon raakte gewond, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. In het dak zit een flink gat.
In Houten zat een deel van de inwoners zonder televisie door een blikseminslag. Vooral klanten van Ziggo hadden problemen met radio, televisie, telefoon en internet.
Buurtbewoners in Snelrewaard hoorden vanavond even voor 21.00 uur een enorme knal. Bovendien zagen ze een korte vuurzee, doordat het vele regenwater de bliksem geleidde. Bewoners van één pand roken een brandlucht en belden de brandweer. Die heeft de woning gecontroleerd, maar er viel niets te blussen. Meerdere woningen hebben schade opgelopen door de inslag. Sommige bewoners hebben geen elektriciteit en televisie meer.

Brand na blikseminslag Snelrewaard

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.