Instellingen

Schietpartij Tiberdreef: Soulaiman el H. houdt onschuld vol voor rechter

UTRECHT - Het onderzoek naar de schietpartij aan de Tiberdreef in Utrecht was er alleen op gericht om Soulaiman el H. achter de tralies te krijgen. Dat heeft de advocaat van de verdachte gezegd op de laatste zittingsdag van de rechtszaak. Bij het incident dat een schok veroorzaakte in Overvecht raakte eind 2015 een neef van El H. ernstig gewond aan zijn been.
Dinsdag werd al duidelijk dat het Openbaar Ministerie 12 jaar cel eist tegen de 31-jarige Utrechter. Dat El H. meerdere keren op het slachtoffer heeft geschoten zou blijken uit forensisch bewijs en verklaringen. El H. zelf heeft altijd ontkend dat hij zijn neef Mohamed wilde doden. Voor de rechter herhaalde hij afgelopen week dat hij met de schietpartij in Overvecht niets te maken heeft.

VRIJSPRAAK

Advocaat Nancy Dekens pleit dan ook voor vrijspraak. Volgens haar blijkt uit het dossier dat het OM heeft opgebouwd dat Soulaimans neef niet weet wie hem heeft beschoten. "Niets wijst erop dat Mohamed mijn cliënt heeft herkend."
Dekens betoogde vrijdagmorgen dat een eventuele veroordeling alleen gebaseerd zou zijn op tapgesprekken, waaruit hooguit aanwijzingen en gissingen kunnen worden afgeleid. Ze ziet geen technisch bewijs, geen DNA-sporen, geen vingerafdrukken. Ook uit camerabeelden die vrijdagmorgen in de rechtszaal werden getoond valt volgens haar niet af te leiden dat het El H. was die Mohamed heeft beschoten.

SCHRIKKEN

In de afgeluisterde telefoongesprekken spraken familieleden van El H. over de schietpartij. Ze beweerden dat hij op Mohamed had geschoten om hem te laten schrikken. Volgens Dekens wisten ze echter dat de gesprekken werden getapt en probeerden ze El H. op die manier
.
Dekens zegt dat na de schietpartij de telefoons van Mohamed zijn verdwenen. Volgens haar was dat met de kennelijke bedoeling om ze uit handen van de politie te houden. De verdediging wilde Mohamed overigens als getuige horen, maar de neef blijkt spoorloos.

Schietpartij Tiberdreef: Soulaiman el H. houdt onschuld vol voor rechter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.