Moreelsepark toneel van Marokkaanse demonstranten

UTRECHT - Demonstranten komen morgen naar het Moreelsepark in Utrecht. Ze vragen aandacht voor de ongelijke behandeling van bewoners in het Rif-gebied door de Marokkaanse overheid.
Al maandenlang gaan Marokkanen in verschillende landen de straat op om te demonstreren. Voor zover bekend is dit de eerste grote demonstratie in Utrecht.
"Het leeft steeds meer en meer merken we. De organisatie denkt aan enkele honderden en misschien wel richting de duizend deelnemers. Dat zou mooi zijn", aldus activist Abdeslam Oelad Seddik uit Amersfoort.

OVERHEID

De Marokkaanse overheid moet niks hebben van de protesten. De afgelopen maanden zijn er honderden demonstranten opgepakt in Marokko.
"Aan het begin demonstreerden er tientallen mensen. Gedurende de maanden erna is de bewustwording steeds groter geworden. Zoals laatst in Rotterdam en Den Haag, toen waren er duizenden demonstranten. Dat is een goed teken voor familie en vrienden in het noorden van Marokko."

ACTIE

De demonstratie begint morgen om 15.00 uur en is rond 18.00 uur afgelopen. De demonstranten zullen bij het Moreelsepark blijven.

Abdeslam Oelad Seddik over de demonstratie in Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.