Verdachte van vijf aanrandingen in Utrecht blijft in de cel

UTRECHT - De 24-jarige man die in Utrecht vijf vrouwen zou hebben aangerand blijft tot de behandeling van zijn zaak in de cel. Dat heeft de rechter vanmorgen besloten. De advocaat van de verdachte had in een regiezitting om zijn vrijlating gevraagd.
De Libische man zou in de vroege ochtend van zondag 12 maart hebben toegeslagen op de Hardebollenstraat, de Kwartelstaat, de Wijde Begijnestraat, het Nijntje Pleintje en de Antonius Matthaeuslaan. De politie vond hem door het signaal van het mobieltje te traceren dat hij van een van zijn slachtoffers had afgepakt.

DE WEG GEVRAAGD

Voor de rechter verklaarde de advocaat dat de man, die gebrekkig Nederlands spreekt, de weg had gevraagd. De jonge vrouw die hij aansprak zou zijn geschrokken en stond met haar telefoon in de hand. Omdat de verdachte in een asielprocedure zit was hij bang dat hij in de problemen zou komen als ze de politie zou bellen. Daarom zou hij haar telefoon hebben gestolen, zei de advocaat.
Vier van de vijf vrouwen hebben aangifte tegen de man gedaan. De vijfde heeft formeel alleen een melding bij de politie gedaan. Eén slachtoffer zegt dat ze behalve aangerand ook verkracht is. Een andere vrouw zegt dat de man bij haar een poging tot verkrachting heeft gedaan.

GEFRUSTREERD

De verdachte is sinds 2012 in Nederland en wil asiel krijgen. Drie eerdere asielaanvragen zijn afgewezen. De verdachte is daarover erg gefrustreerd, zei zijn advocaat vanmorgen tegen de rechter.
De verdediging wil de vier slachtoffers die aangifte hebben gedaan horen. Als dat op tijd lukt wordt de rechtszaak op 4 augustus inhoudelijk behandeld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.