Actie voor broodnodige nieuwe dierenambulance Eemland

© RTV Utrecht / Robert Jan Booij
SOEST - Stichting Dierenzorg Eemland is een actie gestart om een nieuwe dierenambulance te financieren. "De oude wagen is zelf toe aan de dokter, maar dan voor euthanasie", aldus coördinator Barbara van 't Hoen.
Gemiddeld rukt de dierenambulance twintig keer per dag uit, vertelt Van 't Hoen. "Er zijn dagen dat je in Parijs kunt zitten met het aantal kilometers dat je maakt." De vrijwilligers komen in actie bij gewonde of verdwaalde huisdieren, zoals honden die onwel worden. Ook zorgen ze voor zieke of gewonde dieren in de natuur, zoals vogels, konijnen en egels.

TOT HET UITERSTE

Geen wonder dat er na zes jaar en met 250.000 kilometer op de teller een nieuwe ambulance nodig is, meent garagehouder Gert-Jan Idenburg die de wagen net weer heeft opgelapt. "Voor een diesel die zijn gewone kilometers maakt is dat niet veel. Alleen je moet deze auto bekijken als een hulpdienstauto, zoals bij de politiediensten. Daar wordt het uiterste van gevraagd."
Voor een nieuwe bus is 48.000 euro nodig. Daarom is de stichting een crowdfundingsactie gestart, aldus Van 't Hoen. "We vragen iedereen een klein beetje te doneren. Met alle kleine beetjes bij elkaar komen we een heel eind." Ook het bedrijfsleven zou een rol kunnen spelen, op de wagen is plaats voor de logo's van eventueel geïnteresseerde bedrijven.

STERVENDE ZWAAN

Van 't Hoen benadrukt dat een nieuwe auto snel nodig is. "Hij is echt helemaal op, hij zit met tiewraps aan elkaar. Ik hoop dat we binnen drie maanden kunnen gaan bestellen, want anders wordt het echt lastig."

Verslaggever Robert-Jan Booij bij de vogelopvang aan de Eemweg in Soest.
Verslaggever Robert-Jan Booij bij de garage.
De wagen van de dierenambulance is op sterven na dood.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.