Weer geen vuurwerk op openingsavond Piekenkermis

UTRECHT - Ook dit jaar komt er geen vuurwerkshow op het Maliebaanfestival. De organisatie heeft de aanvraag ingetrokken, vanwege de belangen van de omwonenden en de broedende vogels in het Lepelenburg.
De organisator van het Utrechtse festival ziet af van de geplande vuurwerkshow, omdat er tientallen kritische e-mails zijn binnengekomen. Het vuurwerkbedrijf heeft de aanvraag ingetrokken, meldt de gemeente. Het festival, beter bekend als de Piekenkermis, trapt vrijdag 7 juli af. Het vuurwerk zou een kwartier duren.
Tot vorig jaar ging de eerste avond van de Piekenkermis traditioneel gepaard met vuurwerk. In 2016 heeft de organisatie de vuurwerkshow ook al geschrapt na bezwaar van omwonenden.

TOEKOMST

Burgemeester Jan van Zanen geeft aan dat het zinloos is om volgend jaar weer een aanvraag voor vuurwerk te doen. "Met het oog op toekomstige edities van het Maliebaanfestival gaat de gemeente in gesprek met de ontsteker en organisator, om duidelijk te maken dat het weinig zinvol is om ieder jaar opnieuw een aanvraag voor het ontsteken van vuurwerk op het Lepelenburg in te dienen."

PARTIJ VOOR DE DIEREN

Raadslid Eva van Esch van de Partij voor de Dieren is verheugd met de beslissing. "Vuurwerk in een park tijdens het broedseizoen is gewoon een slecht idee, we zijn blij dat alle betrokkenen dat erkennen." De partij maakte eerder deze maand bekend een
tegen het vuurwerk te starten.
Van Esch vervolgt: "Een echt succes vind ik dat de burgemeester aangeeft dat deze vuurwerkshow waarschijnlijk nooit meer terugkomt."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.