Instellingen

"Hardleerse" bestuurder zonder rijbewijs aangehouden in Tienhoven

© Lex van Lieshout, ANP
TIENHOVEN - De politie Stichtse Vecht heeft gisteren een "hardleerse" bestuurder in de kraag gevat in Tienhoven. Na een stopteken op de Laan van Nifterlake ging de bestuurder er met hoge snelheid vandoor. Hij bleek een ongeldig rijbewijs te hebben.
De bestuurder was nota bene onderweg naar het CBR om zijn Educatieve Maatregel Gedrag (EMG) cursus te gaan volgen, schrijft de politie op Facebook. "Deze cursus wordt alleen gegeven als er ernstig getwijfeld wordt aan het rijgedrag van de bestuurder. De bestuurder mag ook dan pas weer rijden als hij deze cursus succesvol heeft afgerond", schrijft de politie.
Het incident vond plaats rond 8.30 uur. Omdat de bestuurder al opviel door zijn rijgedrag, gaf de politie hem een stopteken. De bestuurder reed er vervolgens op hoge snelheid vandoor, waarop een achtervolging door de wijk volgde. Volgens de politie liep de snelheid in de 30 kilometerzone vervolgens op tot boven de 100 kilometer per uur.
Bij een boerderij van de Veenkade in Tienhoven werd de eigenwijze bestuurder opgepakt. Hij is meegenomen naar het politiebureau in Maarssen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.