RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kersenfestival regenachtig van start

1/2
COTHEN - Dit weekend wordt in Cothen het jaarlijkse Kersenfestival gehouden. Hoewel het weer zaterdag niet erg meezat, was het toch druk bij het fruitbedrijf van de familie Vernooij.

Er zijn in de boomgaard verschillende kraampjes waar naast kersen ook streekproducten verkocht worden. Het kersenmuseum van de familie is open en bezoekers kunnen er ieder uur bieden op partijtjes kersen. Dat gaat met een echt veilingmeester en de oude veilingklok van de opgedoekte fruitveiling van Wijk bij Duurstede.

Op het gratis festival (hier link plakken http://kersen.nu/kersenfestival/kersenfestival-programma-2015 ) komen zondag oldtimers, is er een demonstratie met jachthonden en treedt Muziekvereniging Excelsior uit Cothen op. Net als vorig jaar sluit de band The Jonkees het feest af.

KERSENTIJD
In de kersentijd werkt RTV Utrecht samen met de lokale journalisten van 't Groentje. In juni en juli verschijnen verhalen op internet, tv en radio, die we bundelen op onze themapagina Kersentijd.

Ook hebben we de kersenkramen in de Kromme Rijnstreek verzameld in een interactieve kaart.
Ondanks het tegenvallende weer is het toch druk bij het kersenbedrijf van de familie Vernooij.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -