Instellingen

Deze week in het nieuws: ongelukken, schietpartijen en brand in het centrum van Utrecht

Hulpdiensten op de been voor het dodelijke motorongeluk in Loenen.
Hulpdiensten op de been voor het dodelijke motorongeluk in Loenen. © Peters Hotnews
Rook hangt boven het centrum van Utrecht, zo is op deze Twitter-foto te zien.
Rook hangt boven het centrum van Utrecht, zo is op deze Twitter-foto te zien. © Twitter Renske Bakker
Rook voor de Domtoren.
Rook voor de Domtoren. © Twitter Henk Batenburg
Agenten doen onderzoek naar de schietpartij in Terwijde.
Agenten doen onderzoek naar de schietpartij in Terwijde. © Koen Laureij
PROVINCIE UTRECHT - Nieuwsberichten over verkeersongelukken, (criminele) afrekeningen en branden trekken doorgaans de meeste lezers naar de site van RTV Utrecht. Zo ook deze week.
Het meest gelezen bericht ging over het zeer trieste ongeluk in Loenen. Daar overleed een motorrijder. Ook het mysterieuze schietdrama in de Utrechtse wijk Terwijde en de fotogenieke brand in de Zadelstraat kwamen in de top drie terecht.
1. Dodelijk motorongeluk
De nachtmerrie voor iedere motorrijder werd donderdagochtend vroeg werkelijkheid voor een 32-jarige man uit Vreeland. Hij vloog uit de bocht op de Rijksstraatweg (N402) en belandde in de sloot. Het verhaal gaat dat hij zou zijn geraakt door een tegenligger, maar dat is niet bevestigd.
Omstanders haalden hem gelijk uit het water en startten de reanimatie. Maar dat mocht niet meer baten. Evenals de hulp van ambulancemedewerkers en een arts die met een traumahelikopter kwam.
2. Schietpartij in Terwijde
Vier dagen na het mysterieuze schietincident in Terwijde in Leidsche Rijn is nog steeds veel onduidelijk over de dader(s) en het motief. Misschien is dat juist wel de reden dat zo veel mensen het verhaal wilden weten en op het bericht klikten.
Zeker is dat iemand is neergeschoten op de Jazzsingel. Het slachtoffer was buiten levensgevaar en ging op eigen kracht naar het ziekenhuis.
Daarna besloot de politie alsnog op te schalen. Een gedeelte van de wijk werd afgezet en er is onderzoek gedaan naar een geparkeerde zwarte Mercedes met een kapotgeschoten ruit. Maar wat er nou precies aan de hand was is nog altijd de grote vraag.
3. Brand in Utrechtse Zadelstraat, rookpluimen boven de stad
Brand in het centrum van een grote stad trekt natuurlijk altijd veel bekijks. Zeker als de vlammen om de Domtoren hangen, zoals afgelopen woensdag het geval was.
Op het dak van het Indonesische restaurant Taj Mahal vloog een afzuigkap in de fik. Het vuur sloeg over naar het dak en zorgde voor veel rook- en waterschade.
Veel mensen die in de buurt van het centrum waren maakten foto's en zetten die op social media. Van een afstandje leek het er ernstig uit te zien, maar uiteindelijk viel het mee. Niemand raakte gewond.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.