Recordopbrengst bij sponsortocht voor Ronald McDonald Kinderfonds

UTRECHT - Deelnemers aan de sponsorwielertocht en sponsorloop van het Ronald McDonald Kinderfonds hebben meer dan één miljoen euro opgehaald. Dat is een nieuw record voor de actie, die gisteren voor de zevende keer van start ging.
Sinds gistermiddag fietsten en renden meer dan duizend amateurwielrenners en hardlopers 24 uur lang voor de Ronald McDonald Huizen.
De 'HomeRiders' fietsten vanaf de start op het Domplein in Utrecht een route van 500 kilometer langs de Ronald McDonald Huizen in Zwolle, Arnhem, Tilburg, Nijmegen, Rotterdam, Leiden, Den Haag en Amsterdam. Ze zijn vanmiddag weer door familieleden onthaald bij de Dom.
Nieuw dit jaar is de deelname van de hardlopers. De 'HomeRunners' renden 200 kilometer vanaf het Domplein langs onder meer De Bilt en Maarssen, om vandaag ook weer te finishen in Utrecht.
Renate Westerlaken, directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds, noemt de opbrenst een geweldig bedrag. "Het is fantastisch dat zoveel mensen de Ronald McDonald Huizen steunen. Ik wil iedereen dan ook enorm bedanken." In de huizen kunnen familieleden van zieke kinderen overnachten, zodat ze dichter bij hun kindje kunnen zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.