RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Bewoners camping Wildzicht vrezen ontruiming

1/2
LEERSUM -

Moet camping Wildzicht in Leersum dicht? Bewoners houden hun hart vast, want de gemeente Utrechtse Heuvelrug wil de camping ontruimen. Volgens de gemeente is er veel troep en de bewoners wonen er tegen de regels in: permanent. De bewoners spannen een rechtszaak aan.

Joëlle de Boorder woont met haar familie al acht jaar in twee keten op de camping, sinds het bedrijf van haar vader failliet ging. "Het liefst zou ik hier nog wel een paar jaar willen zitten. Ook vanwege school. Ik zit nu in het derde jaar zou volgend jaar naar de vierde gaan, mijn examenjaar. Maar als ik nu ga verhuizen en ik ga niet meer naar school, moet ik heel leerjaar drie en vier opnieuw doen."


REGELS

"We zijn ooit begonnen als camping, maar ik vond het leuk om mensen die gestrand zijn in de maatschappij hier op te vangen en een plekje te geven", vertelt Bert van Doorn over het ontstaan van zijn camping. "Iedereen staat netjes ingeschreven bij de gemeente, maar nu zeggen ze ineens dat ze van die mensen af willen."

Volgens Van Doorn hebben de bewoners van de camping te maken met verslavingsproblematiek of psychische problemen. "Iedereen is welkom bij mij. De eis die ik stel is dat ze zich sociaal gedragen naar de andere mensen toe, geen overlast veroorzaken, niet in contact komen met de politie en wat aan hun problemen doen."


HUIZENMARKT

Van permanente bewoning is volgens de eigenaar geen sprake. "Mensen zijn hier om tot rust te komen en om aan hun probleem te werken. Daarna keren ze terug in de maatschappij." Dat sommige mensen er toch al jaren wonen, komt volgens Van Doorn doordat de huizenmarkt is ingestort.

"Er zijn geen huizen beschikbaar. En als er huizen zijn, komen er asielzoekers in. Nederlandse mensen komen niet in aanmerking of krijgen geen urgentie."

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -